Een peeling in de zomermaanden?

Jazeker!

In de zomer droogt de zon je huid uit en gaat jouw huid meer dode huidcellen maken om zich te beschermen tegen deze invloeden. Deze dode huidcellen zorgen ervoor dat talg lastiger je huid kan verlaten. Na de zomer krijgen dan ook veel mensen meer last van een vette huid, grove poriën en puistjes / ontstekingen (acne). Ook maakt je huid meer pigment aan in de zomer en kan je door de dode huidcellen last krijgen van een doffe huid.

Kortom: veel huidproblemen ontstaan juist in de zomer. Het is zonde om jouw huidverbetering een heel seizoen stil te leggen. Ik ben dan ook juist voorstander om tijdens de zomer door te behandelen. Natuurlijk wel op een veilige manier en met de juiste informatie en met de juiste producten voor na de behandeling.

Maar mijn huid ziet er juist mooier uit in de zomer, hoe zit dat?

Doordat je huid een gezond kleurtje krijgt en je onzuiverheden indrogen, ziet de huid er op het oog vaak mooier uit. Maar waarschijnlijk merk je dan ook dat, zodra het zonnetje verdwijnt, jouw huidproblemen ineens weer toenemen! Grove poriën door een teveel aan talg, een vettere huid, uitbraken van acne… Vaak zelfs erger dan voor de zomer begon! Dit komt dus door de dode huidcellen.

Om terugval na de zomer te voorkomen is het belangrijk om je huid juist in de zomer ook goed te verzorgen en activeren met de beste producten van de beste merken(cosmeceuticals) én aanvullend huidverbeterende facials in de salon.

Een peeling behandeling in de zomer is dus júíst een goed idee met een aangepast level.