- MICRONEEDLING, HUIDVERBETERENDE BEHANDELING IN MAASLAND -

Microneedling

DE BEHANDELING

STIMULATIE VAN DE HUIDCELLEN

Microneedling, een echte alleskunner! Deze non-invasieve behandeling is het meest geschikt wanneer je huidverbetering wil ondergaan. Tijdens de microneedling behandeling wordt gebruik gemaakt van kleine vibrerende naaldjes, die kanaaltjes in de huid maken. Op deze manier worden in verschillende huidlagen (oppervlakkig en diep) de huidcellen gestimuleerd om zich te delen. Hierbij komen verschillende groeifactoren vrij, die de productie van collageen verhogen. Dit leidt tot nieuwe aanmaak van collageen en elastine waardoor de huidbarriere laag versterkt, de huid verstevigt en een egalere uitstraling krijgt.

  • Huidveroudering/fijne lijntjes
  • Verbeteren van grovere porie structuur
  • Verminderen van verkleuring na een wondje
  • Acne littekens
  • Rosacea
  • De behandeling is geschikt voor vrijwel alle huidtypen. Afhankelijk van uw indicatie en wensen kunt u microneedling behandelingen afwisselen met peeling behandelingen.

VOORDELEN MICRONEEDLING

FAQ MICRONEEDLING

Tijdens de behandeling wordt de huid allereerst gereinigd met een cleanser om hierbij make-up, talg en andere stoffen van de huid te verwijderen. Vervolgens wordt besproken welk gebied als eerst wordt behandelt. De behandeling geeft een licht scherp gevoel, maar is goed te verdragen. De diepte van de steriele naaldjes wordt tijdens de behandeling ingesteld van 0,1mm tot 2,5mm, dit is afhankelijk van de locatie en het gewenste resultaat. Op de huid wordt een actief ingrediënt aangebracht, zoals hyaluronzuur, dit zorgt voor een extra stimulans en verbetering van de huid. Er kunnen tijdens de behandeling kleine puntbloedinkjes ontstaan, deze zullen na de behandeling niet meer zichtbaar zijn. De behandeling wordt uitgevoerd totdat de gewenste reactie van de huid ontstaat. Vervolgens wordt een product met hydraterende en kalmerende ingrediënten aangebracht op de huid.

Na de behandeling ziet de huid egaal rood en voelt warm aan. Indien gewenst kan de huid na de behandeling gecamoufleerd worden, zodat u na de behandeling direct uw dagelijkse bezigheden kunt hervatten. De huid kan de eerst komende 1-2 dagen wat roder zijn dan normaal, de huid kan na een aantal dagen wat schilfering vertonen, dit is een normale huidreactie van huidcellen die loskomen. Wees 2 weken na de microneedling behandeling voorzichtig met de zon. Ik adviseer u dan ook om de huid met een hoge beschermingsfactor 30 of 50 in te smeren, gedurende de dag.
Om de werkzaamheid van de behandeling te verhogen wordt geadviseerd over het gebruik van de juiste producten die actieve werkstoffen bevatten, hierbij geef ik graag een persoonlijk advies.

Met een enkele behandeling geeft u een enorme boost aan uw huid, maar wilt u echt huid verbeterend gaan werken dan zijn er meerdere behandelingen nodig. Het aantal behandelingen varieert per huidtype en huidprobleem. Wilt u weten wat ik voor u kan betekenen? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend consult. Tijdens deze afspraak stel ik een persoonlijk behandelplan voor u op. Ik geef u uitleg over de behandeling en uw vragen worden beantwoord. U ontvangt de informatie, alsmede een persoonlijke prijsopgave.

Microneedling is geschikt voor iedereen, op enkele uitzonderingen na. Of je nu een vrouw of een man bent, of je nu 25 jaar of 60 jaar bent: je komt in aanmerking voor de behandeling.

Microneedling wordt niet uitgevoerd bij;

· Actieve acne en gebruik van roaccutane
· Actieve rosacea
· Actieve bacteriële, virale of schimmelinfecties
· Eczeem en psoriasis
· Verheven wratten en moedervlekken
· Griep en verkoudheid
· Koortslip
· Diabetes (onder controle met medicijngebruik mag wel)
· Huiduitslag
· Huidkanker
· Botox/fillerbehandeling ondergaan in de afgelopen 2 weken
· Zwangere dames of dames die borstvoeding geven
· Hart- en vaatziekten
· Afgelopen 2 weken peelings gebruikt, of de behandelde huid laten harsen/laseren
· Medicijnen die het immuunsysteem onderdrukken zoals prednison
· Zongebruinde huid