Collageenboost met microneedling bij Hermien van Rijsoort

De Microneedling Pen maakt gebruik van minuscule naaldjes die vibrerend kleine kanaaltjes in de huid maken. Er worden verticaal kleine kanaaltjes oppervlakkig in de huid gemaakt. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar ‘verwonden’ de huid precies genoeg om deze op een natuurlijke manier te activeren. Door de prikkeling wordt het natuurlijke herstelproces van de huid benut dat diep in de huid op gang komt. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor aanmaak van collageen en elastine (bindweefsel).

Microneedling geeft de huid een enorme boost!

Doordat het bindweefsel diep in de huid gestimuleerd wordt, zal je merken dat na enkele behandelingen je uw huid steviger en gladder wordt. Reliëf dat ontstaan is door acnelittekens en rimpels zal geleidelijk minder worden.

Met microneedling kun je ook werken op pigmentstoornis, striae/striemen, grove huidstructuur/vergrote poriën en zonbeschadiging.

De aanmaak van bindweefsel is een geleidelijk proces dat zich “onder” het zichtbare huidoppervlak afspeelt en tijd nodig heeft om de gewenste resultaten te bereiken. Na gemiddeld 2-4 weken is er verbetering te zien, het uiteindelijke resultaat zal geleidelijk zichtbaar zijn. Net als bij Microdermabrasie en andere huidverbeterende therapieën geldt, hoe meer behandelingen, hoe sterker het effect. Afhankelijk van de aandoening zijn er gemiddeld vijf á zes behandelingen in kuurverband (elke 4-6 weken) nodig voor een zichtbaar resultaat!

Mag deze behandeling in de zomer🌞?

Een veelgestelde vraag en het antwoord is JA, mits met een goede zonbescherming.
Maar mijn advies is toch te beginnen in het najaar.

Wil je weten of microneedling geschikt is voor jouw huid? Kom langs bij mij in de salon en samen bespreken we of deze behandeling geschikt is voor jou!