SPF IS DE BESTE ANTI-AGING CRÈME DIE ER BESTAAT

Het is lente en we merken nu al dat het zonnetjes zich meer laat zien. We trekken er in Nederland weer massaal op uit en genieten van lange wandelingen en fietstochten of van een dagje uit naar een leuke stad.

Ongemerkt breng je ineens veel meer uurtjes buiten door en dat terwijl de zon schijnt. De zon voelt op dit moment misschien nog niet zo intens, maar dat betekent niet dat de uv-stralen geen schade aanbrengen aan de huid.

Dit is het perfecte moment om je SPF weer uit je kast tevoorschijn te toveren. Of als je bij mij wel eens een zonadvies hebt gehad, dan weet je dat je eigenlijk je SPF nooit helemaal moet opbergen. Ook in de winter, bij bewolking of als je achter glas zit vinden UV-A stralen je huid en dringen ze tot de diepere huidlagen door.

Verschil tussen UVA en UVB
Zonlicht bestaat voor zo’n 95 procent uit UVA en voor zo’n 5 procent uit UVB. UVA stralen hebben een lange golf en dringen diep door in de huid. UVB stralen zijn krachtiger, maar hebben een korte golf, waardoor ze minder diep in de huid doordringen. A staat voor aging omdat UVA het huidverouderingsproces versnelt. B staat voor burning omdat UVB verbranding veroorzaakt.

Versnelde huidveroudering door UVA
UVA dringt dus heel diep door in de huidlagen en komt in de diepste huidlaag terecht, namelijk in de dermis. In deze huidlaag worden collageen en elastine vezels aangemaakt. Collageen en elastine zijn bouwstoffen die ervoor zorgen dat onze huid stevig en egaal is. Op het moment dat UVA in de dermis terecht komt worden deze collageen en elastine vezels beschadigd. Hoe meer beschadigde vezels hoe sneller de huid verouderd.

Vanaf je 18e begint de huidveroudering
Wist je dat je vanaf je 18e levensjaar al minder collageen en elastine vezels aanmaakt? Je kan je voorstellen dat het daarom belangrijk is om deze vezels te beschermen als je vroegtijdige huidveroudering wil voorkomen. Je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen, want in dit geval zeggen we altijd voorkomen is beter dan genezen.

Pigmentvlekken
Meer dan de helft van de Nederlanders hebben last van pigmentvlekken. Dit kunnen hele kleine plekjes zijn, maar ook grotere plekken en vooral in het gezicht kan het je onzeker maken. Pigmentvlekken zijn namelijk niet zo makkelijk te camoufleren met make-up. Op het moment dat je pigmentvlekken hebt en in de zon gaat zitten, dan neemt de plek waar het pigment zit ook nog eens meer uv-stralen op, waardoor de vlek nog sneller donker wordt. Het beste is dus om altijd een hoedje of petje te dragen. Ook heb ik verschillende behandelingen die pigmentvlekken in het gezicht kunnen verminderen. Vraag ernaar als je mijn salon bezoekt voor een facial.

Mijn SPF-tips:

  • Breng elke dag een SPF aan over je dagcrème ook als het bewolkt is
  • Gebruik een SPF met minimaal factor 30, maar het liefst met factor 50
  • Heb je last van pigmentvlekken gebruik dan in ieder geval factor 50 en smeer de pigmentvlek regelmatig opnieuw in
  • Herhaal het aanbrengen van de SPF elke 2 uur als je buiten bent
  • Neem je SPF mee in je handtas voor als je onverwacht op een terras beland
  • Als je huid verbrand is (ook al is het maar een klein beetje) kom dan minimaal 5 dagen niet in de zon

Mijn SPF-favorieten:

Cenzaa ADVANCED SUN SPF 50
Dit ultieme 5-in-1 product gaat huidveroudering, huidverbranding, zonuitslag en de vorming van pigmentatie tegen en zorgt voor een optimale hydratatie van de huid.

Cenzaa SUNSHIELD – HIGH
Een hydraterende gezichtsbeschermer met SPF25, die huidveroudering tegengaat en helpt, zichtbare schade te voorkomen en jouw huid zijdezacht maakt.

Cenzaa SMART SUN CONTROL
Smart Sun Control is een nieuwe generatie droge olie die de huid dankzij de Triple-Sun technology beschermt, verzorgt, ondersteunt en een natuurlijke glans geeft.

Cenzaa SILKY AFTERSUN
De zonbelaste huid wordt optimaal verzorgd; zelfs rimpels, pigmentvlekken en het verlies van elasticiteit van de huid wordt voorkomen.

De Cenzaa zonbeschermingsproducten zijn te bestellen via de webshop of af te halen in de salon.

Toskani Anti-Pollution Total Defense Cream
De Anti-Pollution Total Defense Cream van Toskani is een crème voor dagelijks gebruik. Hij beschermt tegen externe factoren die van invloed zijn op je huid, namelijk UVA, UVB, HEV (blauw licht) én IR (infrarood)!

Prijs
€ 58,00

Toskani Sun Protection Cream
De Sun Protection Cream van Toskani is een fijne zonnebrandcrème met prettig textuur, die geen witte laag achterlaat op de huid bij het aanbrengen. Naast bescherming tegen de zon, houdt deze crème de huid gehydrateerd en heeft het een sterk antioxidant-effect.

Prijs
€30.00

Solar Defense Tinted SPF 30
Deze egale, matte zonbescherming past zichzelf aan aan jouw huidskleur. Tevens biedt de crème een onberispelijke dekking met uv A-, uv B- en infraroodbescherming.

Prijs
€49,00

Solar Defense NON-Tinted SPF 50
Deze zonnebrandcrème beschermt je huid tegen uv A-, uv B- en infraroodstraling en geeft een gewichtloze, niet-plakkerige hydratatie aan de huid met een gladde, geurvrije, dekking.

Prijs
€49,00